Archive for December 2008

youtube

December 15, 2008

salah satu hasil kekretifan..

apa yang ga ada di youtube.. walopun memang ga tll sering buka.. tpi di youtube semuanya ada,,at least yg gw cari.. dari tutorial matematika, tutorial economi, video obama menang, sampai video temen sendiri pun ada..

dlu wkt kelas ekonomi sempet ada tuga bikin video yg nantinya bkl di submit di youtube.. trnyt emank bnr skrg serba global,,ini juga bukti klo edukasi sdh sngt berkembang.. ini juga salah satu “lahan” bwt jdi kreatif.. jdi bwt jdi kreatif juga wadahnya bnyk kok.. bisa dri video,,bisa blog kya gini,,bisa secarik kertas bhkn bisa krn ngelamun..

plajaran creativity and innovation ini salah sati plajaran yg menitik beratkan ke perkembangan teknologi, bahakn blog jdi mediatornya.. thumbs up!

Advertisements

naik heboh,,turun biasa ajah..

December 15, 2008

wkt isi bensin tdi.. si mas yg ngisi bilang “skrg turun mas pertamaxnya!”.. ohh iya seh udh denger2 juga.. trnyata tdi skitar 6500 lahhh..

dsitu sempet terpikir.. klo BBM naik ampe 3000 ato lbih semuanya berkoar,,ya termasuk gw.. tpi wkt turun,,nobody seems to care?? aneh yaa.. ntah udh cape ato gmn?? wajar seh namanya juga manusia..

tpi kesannya semua jdi diliat dr sisi negatif,,jdi kesannya negatif semua pdhl ada positifny cuma qta tll malas ato cuak buat mliahat n pojok2nya jdi ga krasa..

paradoks..

December 15, 2008

1. Creative people have a great deal of physical energy, but they’re also often quiet and at rest.

2. Creative people tend to be smart yet naive at the same time.

3. Creative people combine playfulness and discipline, or responsibility and irresponsibility.

4. Creative people alternate between imagination and fantasy, and a rooted sense of reality.

5. Creative people trend to be both extroverted and introverted.

6. Creative people are humble and proud at the same time.

7. Creative people, to an extent, escape rigid gender role stereotyping.

8. Creative people are both rebellious and conservative.

9. Most creative people are very passionate about their work, yet they can be extremely objective about it as well.

10. Creative people’s openness and sensitivity often exposes them to suffering and pain, yet also to a great deal of enjoyment.

* * * * * * * * * * * *

parodx  –is–>  a statement that contradicts itself; “I always lie” is a paradox because if it is true it must be false.

 

menurut saya kretifitas itu sebernanya beda2.. walaupun seseorg ga punya 10 10nya yg diatas,,bkn berarti dy ga kreatif.. kalaupun seseorg punya 10 10 nya diatas dan ada juga yg sama ma dia,,blm tentu mrk yg plg kreatif.. intinya seh menurut pendapat saya kreatif itu bisa di bilang labih abstrak,,mksdnya bstrak,,lebih ga bisa diukur,, krn seberapa kreatif seseorg pun bisa dinilai beda2 ma yg menanggapinya.. bgitu lho..

tpi bkn brarti yg 10 di atas itu slaha,,ga,,mnurut saya ada bnernya juga,,tpi itu bukan suatu nilai pasti sajah untuk menyatakn kreatifitas.. again,,klo semua org beranggapan sama,,giman bisa kreatif,,bukan??

apa itu SCAMPER..??

December 15, 2008

katanya scamper itu kya semacam teknik yg dipakai buat menghasilkan ide2 baru.. SCAMPER sendiri klo diuraikan ato dijabanin artinya jadinya..

  • S – Substitute – components, materials, people
  • C – Combine – mix, combine with other assemblies or services, integrate
  • A – Adapt – alter, change function, use part of another element
  • M – Modify – increase or reduce in scale, change shape, modify attributes
  • P – Put to another use
  • E – Eliminate – remove elements, simplify, reduce to core functionality
  • R – Reverse – turn inside out or upside down, also use of reversal
  • nah contohnya ajah yg dibuat oleh kelompok mengaku kreatif..

  • S – joknya jdi kursi pijet n setir jadi joystick
  • C – ada kulkas, ada tlp tv gps internet, ada selg maintenancenya
  • A – pkae mesin hybrid
  • M – tankinya bensin lbih gede, bagasi dibawah jok jdi lbh luas 
  • P – jdi penginapan bjalan, tmpt isirahat
  • E – ga pake knalpot, ga buang asap krn asap diolah jdi energi lagi
  • R – speakernya di atap mobil
  • yahh kira2 gitu lah maksdny SCAMPER tuh.. tpi selain dr segi fisik,,dari segi bisnis model nya juga bisa di scamperin spt proses distribusi, marketing, ato financingnya..

    mau nyoba?

    My Team Plan

    December 14, 2008

    March 20th, 2008 is the day for our team to make a business plan for the future. We have decided to create a dream plan for doing business in the future. Actually, I want to show our idea for the future:

     

    EXECUTIVE SUMMARY

    Bisnis kami bergerak dalam bidang Online Game Ponsel yang berbasis life simulation komunitas chating.

    Konsep dasarnya: Game + Chating + HP = Produk kita

    Keunggulan & Fitur:

    ·         Chating dengan visual yang keren

    ·         Interactive Life game simulation

    ·         5 Kota yang dapat di kunjungi

    ·         Temukan temanmu di seluruh Indonesia

    Target Market:

    ·         Chating community

    ·         Gamer community

    ·         University College

    ·         ABG

    Sumber pendapatan:

    ·         Sponsor

    ·         Voucher bulanan

    ·         Komisi dari tiap pulsa/data yang dikirim

    ·         Jual softwerenya

    Estimasi

    Software                             : Rp 50 jt

    Pengadaan jaringan              : Rp 100 jt

    Promosi                              : Rp 50 jt

     

    Those are the dreams that our group wants to achieve for the future…..

    This business idea is only for our memorial to our group “Compact”.. => Dian, Panji, and me…

    May this idea bring many good impacts for the future…

    Hope this dream comes true…

    THE IDENTIFICATION OF CREATIVE PEOPLE

    December 14, 2008

    In my opinion, there are several characteristics of creative people, which are:

    1.       Having a big DREAM….

    Dream come true when we struggle to get on it..

    2.       Strong motivation to do whatever God gives to us

    We cannot choose many things that happened around us, but we can choose “how to face all of those things”.

    3.       Think two step ahead

    Having a vision for the future

    4.       Help others to develop ourselves

    Make someone “BIG”, and then you will also be “BIG” because of them

    5.       Work smarter, not work harder

    Creative people know their limitation, and develop what can be developed

    6.       Set a goal for the future..

    Always make a schedule and target for life

    7.       Fight until the last chance

    Never give up in doing something until reached the goals.

    8.       Do things that others do not want to do

    9.       Do a small things that create big impacts

    Every extra ordinary things begins with a small thing..

    So, just do whatever small things that gives positive impacts

    10.    Never say “no” to a problem…

    Hey problem!!! We have a Big God…

    The Top Ten Financial Risks to the Global Economy

    December 14, 2008

    Today, I have leant about international financing for my final examination at the campus. Things that really interesting in this study is about the financial risk that we face today. Here are the lists of the risks that we face:

     

    1.          Hedge Funds and Derivatives

    2.         World Oil Supply

    3.         Wealth Disparities in Emerging Nations

    4.         Opportunities and Challenges for Growth in China

    5.         Trade Liberalization

    6.         The Dollar and the Twin Deficits

    7.         Environmental Accords

    8.         Geopolitical Conflicts

    9.         Global Terrorism

    10.        World Health Conditions

     

    My lecturer said to me that today hedge funds become very interesting topic to be talked with. I am agreeing with that, because unstable market condition makes investors to think about the risk management of their investment. Then, we have to see the facts to look forward for the future. Those ten issues must be aware carefully and to be seen as the opportunity. Do not ever think badly with our condition, but we have to see the positive impacts of all of them.

    Be prepared for the future….

    Good Luck..